Egyszarvu szerint..

Minden mi új, minden mi jó :) (szerintem)

Utolsó kommentek

Linkblog

Rovatok

2009.04.17. 18:08 Egyszarvu

Wonderfalls - A sorozat

Igen, A. Ugyan már rég túl vagyok a megnézésén, mégis úgy érzem kell neki egy emlék, ami tiszteleg előtte és Bryan Fuller előtt.

Mint Mr Talentum Fuller eddigi összes teremtménye, ez a sorozat is rövid életet élt, egészen 13 epizódot. Ehhez a mesterműhöz meg Lee Pace-n keresztül jutottam, a Zuhanás és a Pushing Daisies után még többet szerettem volna nézni, így rátaláltam erre a gyöngyszemre. Na nem fényezem tovább, inkább néhány szó a lényegéről:

Jaye Tyler a huszonéves lányzó az egyetem után egy ajándékboltban köt ki a Niagara vízesésnél életcél és motiváció nélkül. A családja persze elég idegesítő jelenség, dehát elviseli, mivel elköltözött otthonról egy lakókocsiparkba. Szóval tengeti az unalmas napjait, és mindenféle kütyüket sóz rá a turistákra, utána pedig a barátnőjével mennek este a pubba az aznapi eseményeket megbeszélni.

Aztán egyszercsak a boltban egy viaszoroszlán szól hozzá. Nem, nem képzelődik, az oroszlán tanácsot ad neki (ne adja vissza a problémázó vásárló pénzét), persze a csajszi azt hiszi csak hallucinál. A nő visszakapja a pénzt, és lám, amint kilép az ajtón egy tolvaj ellopja a táskáját  az összes pénzzel együtt.. Aztán szépen folytatódnak az események, és az oroszlán még mindig beszél és utasítgat. Aztán amikor már  a pszichológus könyvtámasz-majma is megszólal, Jaye kezd hinni nekik, de utálja is őket (kit ne idegesítenének a folyton beszélő hülye tárgyak?). Minden részben más állatka kezd beszélni, és csak 1-1 mondatot hajtogatnak, mint valami rejtvényt, hogy a lánynak kelljen kitalálnia kin kell segíteni, és egyáltalán miről van szó.

És amit még nem mondtam, remek humora van a sorozatnak, és a zenék is remekül összeválogatottak! A színészekről ne is beszéljek :P

Itt egy kedvcsináló videó (na jó, konkrétan az első rész :P), és higyjétek el, nem bánjátok meg, ha elkezditek nézni, csak tartsátok észben, hogy a 13. rész után vége lesz! :(

Szólj hozzá!

Címkék: tv sorozat kanada show lee bryan niagara wonderfalls fuller pace tyron lietso


A bejegyzés trackback címe:

https://egyszarvu.blog.hu/api/trackback/id/tr131071321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása