Egyszarvu szerint..

Minden mi új, minden mi jó :) (szerintem)

Utolsó kommentek

Linkblog

Rovatok

2008.05.17. 13:17 Egyszarvu

AJÁNLÓ: Earthsea- Földtenger kalandorai

Mivel jó fantasy filmadaptációk szökőévente egyszer születnek, ezért ezt a filmet mindenképpen ajánlom! Igaz sem költségvetésében, sem technikájában nem hasonlítható A gyűrűk ura filmtrilógiához, mégis van benne valami, ami megfogja az embert.
Én eleve rajongok a Hallmark sajátkészítésű filmjeiért, és az Earthsea is ezek közé a művek közé tartozik.



A sztori: Ezersziget országában, Tízégerben él Ged(Shawn Ahmore), az egyszerű kovács fia. Édesanyja kiskorában meghalt, ő pedig fűti a kalandvágy, amire az apja rosszallással tekint. Szigetvilágon egyre jobban elhatalmasodik a gonosz kargid katonák uralma,  akik egymás után járják a szigeteket fostogatás és gyilkolászás céljából.  Gedet akármennyire is  egyszerű embernek nevelte az apja, mégis szép lassan felébred benne egy képesség. Olyan dolgokat lát, amik tőle messze történnek (egy lány/Kristin Kreuk/ a legtöbb ilyen vízió szereplője), ám egy napon a kargid katonák jöttét is megkapja egy látomásban.. A faluban élő rejtélyes öreghölgy segítségével átveri egy "köd-varázslattal" a kargidokat, akik lezuhannak egy szakadékba, ám az utolsó Gedet is magával rántja a mélybe. Ged búcsuztatóján megjelenik Ogion, a mágus, és visszahozza őt az életbe, majd a fiú álma teljesülhet, világot láthat, mágusnak tanulhat.. Ígyhát Ged elindul a misztikumok útján, de közben a kargidok vezére egy ifjú mágusról szóló jóslat hatására "aki gonosz tettéről ismerszik meg", keresni kezdi azt a fiút, aki újból összeforraszthatja a Béke amulettjét, és így újra fényesség és nyugalom költözne Földtengerre. Az hogy milyen út vár Gedre, és ki a rejtélyes lány, valamint hol található a Béke amulettje, az majd a filmből kiderül!!
Tehát ma (szombat) 20:00, Story Tv (első rész)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://egyszarvu.blog.hu/api/trackback/id/tr2473834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiduola 2008.10.24. 15:10:14

Ursula K. Le Guin Szigetvilág könyvsorozata alapján készült. Nem volt rossz, de az eredeti történettől egy kicsit távol áll.

Egyszarvu 2008.10.28. 12:41:49

Igen, én is olvastam a könyvet, direkt nem akartam vele összehasonlítgani, csak gondoltam írok egy ajánlót a filmről, azoknak, akik szeretik a fantasy-t :)
süti beállítások módosítása