Egyszarvu szerint..

Minden mi új, minden mi jó :) (szerintem)

Utolsó kommentek

Linkblog

Rovatok

2009.04.28. 11:07 Egyszarvu

Szinészek sorozat 1. rész

Ryan Gosling

 

Eljött az ideje, hogy bemutassan a kedvenc színészeimet.

Ryan Gosling neve még ma sem mond sok embernek semmit, bár a 2007-es Oscar jelölése óta azért többen felfigyeltek a 28 éves fiatalemberre.

Ryan 1980. november 12-én született Ontarioban (Kanada) egy kisvárosban. Szülei mormon vallásuak, de korán elváltak, és az édesanyja nevelte a kisfiút. Ryan kigyerekként folyton verekedésekbe keveredett az iskolájában, ezért anyukája 10 évesen kivette az intézményből és otthon taníttata. Közben bekerült a Mickey Mouse Clubba, és a 6-7. évadot végigszerepelte, többek között Justin Timerlake, Britney Spears és Christina Aguilera társaságában. Majd kisebb epizódszerepet kapott a Váratlan utazásban és a Goosebumps gyerekhorror sorozatban. Mikor elérte a középiskolás kort, megpróbálkoztak újra az iskolával, de Ryant 17 évesen eltanácsolták a Lester B Pearson High Schoolból.

Ekkor már valószínüleg véglegesen a színészet mellett döntött, mert fogta magát és Los Angelesbe költözött. Főszerepet kapott a Breaker High (Álomsuli) című tinisorozatban 1997-ben, majd 1998-ra ő lett a kis Heraklész az Ifjú Herkules kalandjaiban.

2001-ben jött az a szerep, ami miatt nem maradt tinisztár: A hitetlen (The Beliver) c. dráma egy fiatal zsidó fiúról szól, aki antiszemita nézeteket vall. A film megtörtént esetet dolgoz fel, és a 2001-es Sundance Filmfesztivál egyik győztese lett. Itt már látszik, hogy az a fiú, aki soha nem érettségizett le, és soha nem tanult színészetet, milyen érzékkel tud érzelmeket átadni a nézőnek a vászonról.

2002-ben Michael Pitt és Sandra Bullock mellett játszott a Kísérleti gyilkosságban. A film alatt öszejöttek a színésznővel és több mint egy évig egy párt alkottak a nála 14 évvel idősebb Ms Bullock-kal.

A következő filmszerepe a 2003-as A fiatalkorú (The United State of Leland), ami a személyes kedvencem. Leland egy kicsit furcsa és visszahúzódó, ám segítőkész és kedves fiú egyik nap megöli a barátnője kisöccsét. A kisfiút ő kísérte mindig haza az iskolából, mert mentálisan visszamaradott volt, nem igazán tudott a külvilággal kommunikálni. A film gyönyörűen vezeti le, hogy miért is vetett véget a fiú életének Leland, és itt is egy nézéssel érezzük a főszereplő minden gondolatát. Itt már semmi kétség, hogy Ryan őstehetség.

De hogy ne skatulyázzák be a fura csendes fiú szerepekbe, megkapta aaz első romanikus filmszerepét a Szerelmünk lapjaiban, és itt már a hazai közönség kedvence is lett.

Aztán jöttek megint a "nem teljesen ép fiú" szerepek a Maradj! és a Törés, aztán az Oscar-díj jelölés a Half Nelson-ért, és utána ismét egy nem komplett szerep a Plasztikszerelemben (Lars and the Real Girl).

2009. július 24-re várható a következő filmjének amerikai mozibemutatója (All Good Things), melyben Jeffrey Dean Morgan és jelenlegi kedvese Kirsten Dundst lesz a partere.

Ha még eddig  nem láttál filmet Ryantól, teljesen minegy, hogy melyikkel kezded, mert nem fogsz olyat találni, ami nm tetszik! :) És nem tudom, hogy mikor, de egyszer Ryan úgy is megkapja azt az aranyszobrocskát!

Szólj hozzá!

Címkék: színész ember ryan goslig


A bejegyzés trackback címe:

https://egyszarvu.blog.hu/api/trackback/id/tr471091088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása