Egyszarvu szerint..

Minden mi új, minden mi jó :) (szerintem)

Utolsó kommentek

Linkblog

Rovatok

2008.06.16. 10:47 Egyszarvu

Alpha Dog

Ez a produkció már az elején megragadja a torkod és magához húz. Zseniális ölet, hogy a szereplők kiskori családi videófelvételeivel nyissanak. Így még inkább érezhető, hogy ezekből az ártatlan gyerekeből, kissé eltévelyedett fiatalok válnak. De az ő esetükben nem lesz jó útra térés. ( a gyerekkori felvételen számomra legtündéribb Anton, aki az elrabolt fiút, Zacket játsza, valamint Ben Foster, aki Zack bátyját Jake-t)
Nem tagadom, a filmet először Emilé Hirsh miatt néztem meg, mert számomra at Into the Wild-ban hatalmasat alakított, így kíváncsi voltam.
Emilé játsza a fiatal drogdíler-bűnözőt, akinek szinte az összes környékbeli fiatal a "barátja" és egyben az alattvalója is. A filmben az egyik legpozitívabb csalódásom Justin volt. Sosem voltam oda érte, márcsak a popsztár mivolta miatt sem, de el kell ismernem, színészként megállja a helyét. (Végülis együtt járt korunk egyik legtehettségesebb fiatal színészével, Ryan Goslinggal a Mickey Mouse Clubba :P)

Itt a film kezdődése:


És most akkor lássuk a sztorit, az igazit. Segítségül itt vannak a nevek (szerepnév- az eredeti név- színész neve)
Zack MazurskyNick Markowitz - (Anton Yelchin)
Jake MazurskyBen Markowitz - (Ben Foster)
Johnny TrueloveJesse James Hollywood - (Emile Hirsch)
Frankie BallenbacherJesse Rugge - (Justin Timberlake)
Elvis SchmidtRyan Hoyt - (Shawn Hatosy)
Keith StrattenGraham Pressley - (Chris Marquette)
Tiko MartinezWilliam Skidmore - (Fernando Vargas)

Nicholas Markowitz-ot, a 15 éves fiút 2000. augusztus 6-án Jesse James Hollywood és néhány bandatársa elrabolta, mert Ben Markowitz, az idősebb testvér (féltestvér) 1200 dollárral tartozott Jesse-nek. Az eredeti terv valószínüleg az volt, hogy a srácot maguknál tartják mindaddig, míg a megijedt bátyj nem fizet. Ám Jesse rájött az emberrablás jogi következményeire, és ettől igen csak megijedt (mert akár életfogytigot is kaphatnak). Így nem volt más választás, mint megölni a fiút. Jesse befolyása annyira nagy volt, hogy nem csak, hogy mással ölette meg a fiút, de még ott sem volt a helyszínen a gyilkosság elkövetésekor. Nicholast augusztus 9-én lőtte fejbe nyolcszorosan Ryan Hoyt, Jesse Rugge és Graham Pressley közreműködésével. A rablásban részt vevő összes személyt előállították és elítélték, Jesse James Hollywood viszont elmenekült, és ezzel 20 évesen a legfiatalbb bűnözőként került fel az FBI 10 legkörözöttebb személy listájára. 

Nick Cassavetes rendező/forgatókönyvíró nem véletlenül változtatta meg az összes nevet és helyszínt. Másképp nem mutathatta volna be a filmet, engedélyt sem kapott volna a forgatásra sem. Egy nagyon érdeked interjút olvashattok itt a rendezővel. Többek között mesél arról, hogy a gyerekei ugyanabba a suliba jártak, ahová banda tagjai, valamint, hogy a film fizetett informátora Jesse James apja volt.

Miután bemutatták a filmet, az áldozat édesanyja 3x próbált meg öngyilkosságot, és a fiú családja ellenezte a megfilmesítést, és Jesse James is (akit 2005-ben fogtak el és most várja a tárgyalást), szerinte ugyanis negatív irányba terelheti az ítélethozatalt.. De sokak szerint a fiú így is, úgy is halálbüntetést érdemel, és talán azt is fog kapni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egyszarvu.blog.hu/api/trackback/id/tr75523321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása